Falfülkék a fürdőszobában

Falfülkék a fürdőszobában

 

 

A falfülkék igen kedvelt megoldásként vannak jelen a lakások kialakításánál. Szeretik, mert dekorál, megtöri a falfelületeket, s sokszor funkcionálisan is elengedhetetlen. 

Funkcionalitását talán a fürdőszobában tölti be leginkább, hiszen lerakó felületként szolgál nagyon sokszor. Mivel a csempék variálhatóságának csak a képzelet és néha a pénztárca szab határt, így a falfülkék kiemelésére nagyon sok variáció létezik. Gyönyörűen ki lehet emelni egy-egy ütőszínnel, ami mozaik, vagy dekorlap formájában is megjelenhet. Ezen kívül a keretezésre is alkalmazhatunk különlegességeket.

Ahol leginkább szeretik talán, s leggyakrabban alkalmazzák, az a zuhanyzó, hiszen a polcozás elkerülését, a tusoláshoz szükséges eszközök elhelyezését teszi lehetővé.

A kád oldalában, végében elhelyezett fülkéket is használhatjuk erre. Ezen kívül remek alkalom, hogy egy kis hangulatvilágítást helyezzünk el bennük. Egy-egy hosszabb fürdőzésnél nagyon sokat tud adni.

A beépített WC-k esetében sokszor adódik az alkalom, hogy valami pluszt vigyünk bele, hiszen előtétfalat építtetünk a szaniternek egyébként is.

Ezeken kívül mosdó felett, de akár egyéb falakon is megjelenhet dekorfelületként, egy-egy tárgyat, vázát, virágot elhelyezve benne.

 

Arra vigyázzunk, hogy ne szaggassuk nagyon szét a teret velük, egy fürdőszobán belül ne akarjunk mindent ezzel a megoldással felturbózni, mert sokszor a kevesebb több.

 

Szöveg: Kolbe Havrics Imola /ImolArt/