Víztakarékos csaptelepek

Termékajánló - Víztakarékos csaptelepek

 

Amikor csaptelepet kell választanunk, számba vesszük a lehetőségeket. Márkanevek, maximalizált ár és esztétikai kívánalmak alapján szelektálunk. Nagyon sok esetben nincs is különbség az egyes termékek között, ha a minőséget nézzük, azonban ha hosszú távban gondolkodunk, bizony egyéb tulajdonságok is beférkőzhetnek a versenybe. Ilyen a víztakarékosság.

Gondolhatjuk, hogy ez csupán a kevesebbet használjuk, kevesebbet fizetünk elven működhet. Azonban olyan csaptelepeket fejlesztett ki a méltán ismert Hansgrohe cég, amelyekkel ugyanannyi vízhasználat mellett mégis jóval kevesebbet fizetünk. Hogyan lehet igaz ez a disszonáns mondat?

Úgynevezett EcoSmart zuhanyok és csaptelepek szerepelnek a Hansgrohe palettáján, melyek levegővel dúsított vízsugaruknak köszönhetően lágyabb ugyanakkor teltebb, pezsgőbb vízélményt nyújtanak, a csökkentett vízfelhasználás nem észrevehető. A csaptelepek fogyasztását az átlagos 13 liter/percről 5,2 liter/percre csökkentették. A kevesebb meleg vízhez pedig kevesebb energia szükséges, így alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást, egyúttal alacsonyabb költségeket is jelent.

A hazai vízfogyasztási statisztikák alapján elmondható, hogy egy Logis vagy Focus zuhany csaptelep, egy négytagú család esetében, körülbelül 9 hónap alatt visszahozza az árát, ugyanis a kisebb vízfogyasztásnak köszönhetően a vízszámlánk is alacsonyabb lesz.


EcoSmart csaptelepek és zuhanyok: Talis, Metris, Focus, Pura Vida


  


  

 

 

                     

 

 

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A komfortélmény marad, a vízhasználat viszont 60 % -kal csökken.  Hosszantartó zuhanyzás, takarékos kézmosás.

 

Szöveg: Kolbe Havrics Imola /ImolART/