LOFT stílusú fürdőszobák

LOFT  stílusú fürdőszobák

 

Hogyan lehet loftos megjelenése egy fürdőszobának? Van néhány eszköze..


ANYAGVÁLASZTÁS

Csempe és falburkolatok kiválasztásánál törekedni kell, hogy a természetes, lecsupaszított ipari hangulatú anyagok felé vegyük az irányt. Padlóra egy faburkolat (vagy fahatású gres) megfelelő alap, legjobb hatást a mély, sötét tónusok érik el. A hófehér szanitereket kiemeli, s egy egyszerű zuhanyfülke is ékszerként tündököl. Ugyanúgy tökéletes, ha viszonylag homogén burkolatokat választunk.

Falra bontott tégla (ha ezzel nem tudunk megbarátkozni) tégla hatású fényes csempe, vagy beton mintázatú lapok, esetleg palamozaik is remek hatást hoz. A lényeg, hogy struktúrában és textúrában valamelyest durva kiképzésű legyen.

Jól áll neki a gerenda, akár vasból, akár fából.


KIEGÉSZÍTŐK

Hazánkban nagyon kirívó eset, ha valaki a fürdőszobáját elkezdi dekorálni. Akár képekkel, tapétával, textillel, egyéb lábon álló vagy felakasztható tárggyal. Ha loft fürdőszobát szeretnénk, elengedhetetlen, hogy egy markánsabb tárgy vagy több kisebb kiegészítő meghatározza az összkép jellegét. Mik lehetnek ezek? Hatalmas fotók, esetleg egy kortárs festmény, világító betűk..


SZANITEREK, CSAPTELEPEK

A robosztusabb, férfiasabb, testesebb darabok állnak jól ennek a stílusnak. Anyagban a króm, ha színvilágban odaillő, akár a réz szerelvények is jöhetnek.


VILÁGÍTÁS

Az általános, megfelelő fénymennyiséget adó világítás mellett mindenképpen alkalmazzunk helyi megvilágítást, fali karok segítségével. A beépített testek helyett egyedi darabokat válasszunk, lehet fémből, fából, üvegből.


BÚTOROK

A beépített bútorok helyett szabadon álló társaik jobban illeszkednek ebbe az enteriőrbe. Egy-két design tárgy megléte erősíti a hatást, legyen az egy ülőke, polc, vagy egy különleges tároló.

 

Mivel maga a stílus a régi ipari épületek megszűnésével, átalakulásával jött létre, így a nagy belmagasság elengedhetetlen lenne, de egyéb trükkökkel is tágíthatjuk, magasíthatjuk a teret, és az összképet a fent említett eszközökkel loftosra formálhatjuk.

Természetes színek, egyenetlen formák, nyers felületek. Ezt tudja a loft. Hogy tetszik, hogy éreznéd benne magad?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Kolbe Havrics Imola /ImolART/