A famintázatú hidegburkolatok világa

A famintázatú hidegburkolatok világaMikor hidegburkolatot választunk, sok mindent számításba veszünk. Milyen lesz a szekrény, milyen színeket képzelünk el, milyen stílust, hangulatot akarunk követni, elérni. 


Vekengünk az elegáns kontra otthonos között, a hangsúlyos és visszafogott között.


Aki szereti, vagy szeretné, hogy fürdőszobája nem csak a gyors fürdés, fogmosás helyszíne legyen, az a famintázatú burkolólapokkal nem nyúl mellé. Betervezésükkel szobahatású fürdőbe léphetünk nap, mint nap, melegséget, természetességet érünk el vele. Tehetjük padlóra, jó alap, amihez könnyen találunk a falra burkolatot, de az enteriőr teljes egészében is rakhatjuk őt. Persze a famintázatú burkolatok világán belül is hatalmas a választék, színben, árban, méretben és természetesen árban is. Ha már letettük a voksunkat a famintázat mellett, törekedjünk olyan lap kiválasztására, ami valóban fahatású, mintázata a valódiság érzését keltse bennünk.


Ha padlófűtésünk van, de a nappaliban, konyhában ennek ellenére szeretnénk a fapadló, vagy a laminált meleg érzését kapni, ez esetben is a famintázatú lap a befutó.


Ne ódzkodjunk a falra is felfuttatni, egy plusz megvilágítással akár dekorációként is tündökölhet.


A kültéren is alkalmazható, gres alapanyagú lapokat bátran rakjuk teraszra, erkélyre! Mi sem szebb, mint, hogy a fák, virágok, közelében, a kint tartózkodásunk színtere is egy természetes hatású környezetben történjen. Esetükben a szín kiválasztása alkalmazkodjon a térburkolat, lábazat, egyéb homlokzati elem színvilágához, stílusához.


Stílus? Famintázatnál? Bizony fontos, hogy milyen jellegű a minta. Ahogy a bútorok alapanyagánál is láthatunk különbséget, úgy a fa, mint hidegburkolati minta is ezerféle összhatást hozhat. Van rusztikus, tele göcsökkel, van színjátszós, ahol az erezet játéka mellett a színek is váltakoznak, árnyalnak. És vannak az abszolút modern térbe is beilleszthető családok is. 


Egy kis kedvcsináló és inspiráció, ha épp döntés előtt állunk..


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A famintázat még mindig hódít, és lehet, hogy olyan lesz, mint a rock’n roll - sose megy ki a divatból..

Szöveg: Kolbe Havrics Imola /ImolArt/