Milyen zuhanyzót válasszunk?

Milyen zuhanyzót válasszunk?

Számos gyártónak van úgynevezett „Zuhanyprogramja”, amin belül megszámlálhatatlan variációt találunk arra, milyen zuhanyajtót, csaptelepet, zuhanytálcát, lefolyót választhatunk. Ehhez azonban nagyon fontos tudnunk milyen adottságú térbe kerül be és milyen a zuhanykultúránk.

Néhány megoldás, amit érdemes ismerni, mielőtt választunk:

1., Kádparaván- kis fürdőszoba esetén

A méretbeli adottságok sajnos vagy sem, de behatárolják a lehetőségeket. Aki viszont szeret zuhanyozni és fürdeni is, csak azért mert kis fürdő jutott, ne mondjon le egyikről sem, mielőtt végigmenne a lehetőségeken. Kényelmes és funkciójában tökéletes megoldás a kád szélére merevített kádparaván. Ez esetben viszont körültekintően válasszunk kádat, hiszen ahhoz, hogy kényelmesen tudjunk állni a tusolás során, legalább az egyik oldala szinte 90 fokos lejtésű kell, hogy legyen.

Néhány kád, amit ajánlunk ehhez a megoldáshoz:

 

2., Épített zuhanyfülke

Ahogyan neve is adja, ez esetben szükségünk van egy, vagy ha nem sarokba kerül, két fix épített falra. Attól függően, hogy milyen széles a fülke, a zuhanyajtó lehet teljes szélességében nyíló, de osztással is kialakítható.

A zuhanyajtó lehet zsanéros, vagy sínnel rögzített.

3., Üveg zuhanykabin

Nagyon légies és látványos megoldás az üveg zuhanykabin. Ha a helyünk megvan hozzá és költségben is belefér, akkor a legszebb megoldás.

4., Fix üvegfal

Viszonylag új és még félve alkalmazott megoldás a fix üvegfal. Ez esetben legalább egy 150 cm széles területet kell biztosítsunk a zuhanyzás élményének. Létezik 90 cm-es fix fal, de ami használatban is kényelmes, az 100 cm-től kezdődik. Természetesen mellette a belépéshez szükséges terület egyénhez igazodik, de legalább 45-50 cm.

 

Nagyon fontos megjegyezni, hogy bármely megoldást választjuk, élhetünk a zuhanytálca, vagy a burkolt, padkával ellátott, vagy anélküli verzióval. Mikre kell figyelni ezek esetében? Hamarosan kiderül..


- Kolbe Havrics Imola -